Pasta med spansk Chorizo

14.35

Vi netop hjemvendt fra en uge i det svenske. Vi havde lånt en lille fin bjælkehytte beliggende i en smuk smuk skov i det sydsvenske. Vejret var desværre ikke helt med os, men så er det jo med at få det bedste ud af det alligevel. Turen bød på dejlige ture i skoven, på skumfiduser over bål, ristede pølser lavet indendørs i kaminen og massere af brætspil og rødvin til de voksne. Turen sluttede desværre af med en lille frøken der fik 40 i feber, så da vi nåede matriklen i Odense sen eftermiddag, skulle den stå på nem aftensmed før sengetid. Det kom der denne pastaret ud af...

1 finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
125 gram god chorizopølse i små tern
Skal og saft fra en økologisk citron
1 bundt friske hakkede krydderurter
1 1/2 dl hvidvin
1 spsk tørret oregano
20 gram smør
2 dl friskrevet parmesan
Olivenolie
400 gram tørret pasta

Olivenolie varmes i en sauterpande og pølsen tilsættes og steges sprødt og gyldenbrunt. Løg og hvidløg tilsættes efter ca. 10 min. og steges bløde sammen med pølsen ved middel varme. Når løgene begynder at tage farve tilsættes oregano og hvidvin og saucen skal simre til væsken er halveret. Rør citronskal og saft fra en øko citron i saucen og skru ned for varmen.

Kog pastaen al dente i saltet vand.

Når pastaen er klar hælder du vandet fra, men gemmer  1/2 dl til saucen. Pastaen hældes i panden sammen med saucen og rør den godt igennem. Tilsæt smør, parmesan, de friske krydderurter og lidt af kogevandet. Smag retten til med salt og peber og servér den med mere parmesan og urter på toppen.



You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz