Sprøde rejer med parmesan

14.15

My og jeg var alene hjemme i går. Drengene er taget på kanotur med overnatning i telt, så vi to tøser var overladt til os selv. Vi tog en dejlig lang gåtur i solskinnet, og nåede at vinke til drengene da de sejlede igennem Munke Mose. Vi var et smut oppe i byen og ose lidt lækre sager (her) og gik videre til Lotzes Have, hvor vi nåede den sidste forestilling af H.C. Andersen Paraden. Vi sluttede af med en is og spadserede hjem igen.

Selv om vi kun var to hjemme, skulle vi bestemt ikke snydes for lidt lækre sager til aftensmad. Jeg havde købt en nem risotto med safran, som bare skal passe sig selv og lavede en hurtig grøn salat med en citronolie-dressing ( en del citron, tre dele olivenolie, salt og peber).

Da vi sprang aftensmaden over dagen før, havde jeg en omgang tigerrejer der skulle spises - det kom der denne opskrift ud af:

Sprøde rejer
2 dl panko ( eller alm. rasp)
1/2 dl hakket bredbladet persille
1 dl friskhøvlet parmesan
250 gram tigerejer
1 øko citron
1 æg
1 1/2 dl hvedemel
1 tsk paprika
Salt og peber
5 dl. friteringsolie (solsikke eller raps)

Pil hoved og skal af rejerne, men lad halen sidde.

Bland en rasp af panko, persille, skal fra en citron og parmesan.

Lav en krydret melblanding af hvedemel, paprika, salt og peber.

Pisk ægget i en tallerken.

Varm olien op i en gryde og test temperaturen ved at smide en tandstik derned. Når de syder omkring den, er olien klar.

Vend rejerne i melet, derefter i ægget og til sidst i raspen. Put dem tre af gangen i gryden med olie og lad dem fritere til de er gyldne og sprøde. Lad dem hvile på et fedtsugende stykke papir. De kan sagtens holdes varme i en tændt ovn.

Servere dem med et frys salt og friskpresset citron.



You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Ih, hvor ser de lækre ud - perfekt feriemad! Det må prøves :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stine
      De var altså også gode! Håber du kunne li dem :)

      Slet

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz