Bolognese

10.00


Her kommer den så. Klassikeren som alle børnefamilier spiser tit. Jeg ved ikke hvordan du laver en god bolognese - men jeg har virkelig lavet den på mange forskellige måder igennem årene. Jamie Oliver har lært mig at lave en god base for en fantastisk sauce. Den kan ændres i en uendelighed og man kan rigtig komme grøntsagsspild til livs, ved at lave en god bolognese. Men med denne opskrift som en fast base, går man ikke helt galt i byen.

Jeg elsker en god simreret og den her har den gode dybe smag, selv om den kun skal simre i en times tid. Jeg har før lavet den med skært oksekød og mørk chokolade – så giv den et forsøg og gør saucen til din egen.

Bolognese
200 gram røget bacon I tern
1 spsk. tørret oregano
2 løg i små tern
3 fed hakket hvidløg
2 gulerødder i små tern
2 stængler bladselleri i små tern
500 gram hakket oksekød (min 8-12 % fedt)
100 gram revet frisk parmesan
2 dåser flået tomat
Vand
En håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Salt og peber

Klargør grøntsagerne først.

Bacon steges i lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande ved medium varme. Under stegningen tilsættes den tørret oregano.

Når baconen begynder at blive sprødt tilsættes løg, hvidløg, gulerødder og selleri og lad det stege under sporadisk omrøring i 5-7 minutter.

Tilsæt dåsetomaterne og fyld den ene dåse med vand og hæld det i også.

Bræt det hakkede kød i mindre dele og put det i saucen.
 
Giv saucen lidt salt og peber. Hvis der er stilke på din basilikum, så hak stilkene fint og tilsæt dem til saucen. Gem bladene til senere. De giver mere smag, hvis de tilsættes lige før servering.

Kog saucen op og lad den simre under låg ved lav varme i en times tid.

Efter en time tilsættes parmesanen og hakkede basilikumblade og saucen smages til med salt og peber.

Serveres med en god pasta, revet parmesan og frisk basilikum på toppen.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz