Cremet kartoffelsuppe

09.00


En rigtig god efterårsklassisker er en lækker og cremet kartoffelsuppe. Sådan en sag går man aldrig helt fejl af. De fleste børn er også fan og man kan lave en masse lækkert topping der er tilpasset familiens smag.

Denne her udgave er med porrer.

1 stor løg i små tern
800 g kartofler
2 porrer
4 fed hvidløg
1,25 l kogende hønse- eller grøntsagsfond
2 dl piskefløde
Salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skær porrer og hvidløg groft ud. Kom grøntsagerne op i gryden og sauter til de er bløde, men ikke har fået farve. Hæld fonden i gryden og lad suppen simre i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er helt mørre.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.

Tilbehør kunne være følgende: Sprødstegt bacon, Chimichurri, purløg, brødcrutoner og selvfølgelig et lækkert nybagt grydebrød med smør og flagesalt.



You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz